Valentin Covalciuc

Idiocratia distruge Romania

Grecia – alta victima a cartelului bancar international

de Covalciuc Valentin la 30 iunie 2011 la 10:15

Aratand cu degetul Grecia nu facem altceva decat sa ignoram realitatea globala si adevaratele cauze care au condus la prezenta criza financiara mondiala.

In primul rand, rapoartele indică faptul că încălcarea tratatului European de catre guvernul elen, potrivit caruia deficitul bugetar trebuie mentinut sub o limita de 3% din PIB (Grecia a anuntat brusc un deficit de 12,5%, socand membrii UE) a fost realizata cu ajutorul Goldman Sachs, care a arătat Greciei modul de utilizare a instrumentelor derivate pentru a ascunde datoriile sale. Astfel, problema greaca nu este pur şi simplu cauzata de incompetenta sau management defectuos ci este cauzată de fraudă, corupţie şi asa numita „criminalitate în locuri înalte”, sau „ criminalitate a gulerelor albe”, care nu ar fi avut o asemenea pregnanta daca nu ar fi existat acest sistem corupt si manjit al monedei fiat, adica de producere a banilor din nimic, nesustinuti de aur sau argint.

In 2001, „alchimistii” de la Golden Sachs au pus la punct un sistem bazat pe bine cunoscutele instrumente derivative (care au condus, dealtfel, la prabusirea bancilor si societatilor de asigurare in SUA, ca urmare a lipsei de reglementare a acestor instrumente) prin care permiteau guvernului elen sa tina ascunsa de ochii publici si ai raportorilor europeni cresterea datoriei publice.

Incantati de aceasta inginerie financiara, oficialii eleni au stabilit in secret ca investitorii sa primeasca venituri anuale din incasarile generate de activele publice, precum aeroporturile Greciei.

Gigantul financiar si-a intitulat aceasta schema „Aeolus”, dupa zeul grec al vantului si culmea, beneficiile pe termen lung ale Greciei din aceasta asociere frauduloasa au disparut … pe aripile vantului. Goldman Sachs a bagat in buzunar 300 milioane de dolari din comisioane, platite, pana la urma, de cine credeti? De contribuabili…

Ascunzand faptul ca veniturile guvernului au fost cedate unor investitori secreti, bancherii de la Goldman au facut ca soldul tarii sa arate mult mai roz decat parea, permitand oficialilor eleni sa cheltuiasca in nestire.

Asadar, „vrajitorii financiari” din SUA au bagat mortul in casa Europei. Iata cum un nou Cal Troian poate face acum ravagii. Ironic, nu-i asa? Desigur, asta nu s-ar fi intamplat daca ar fi fost reglementata la timp piata produselor financiare numite „derivatives”. Culmea, in SUA nici acum nu s-a facut aceasta reglementare. In 2006, cu un an inainte de declansarea crizei ipotecare din SUA, Henry Paulson, CEO Goldman Sachs, este numit Secretarul Trezoreriei SUA. Iar acest domn s-a opus tot timpul reglementarii pietii derivativelor, la fel ca si majoritatea din cadrul FMI, fapt ce a condus la dezastrul international de azi. Wall Street domneste! Si va scapa si de data aceasta basma curata. Pentru ca exista coruptie in toate guvernele care accepta „inginerii financiare” pacalitoare, oferite de giganti privati, precum Goldman Sachs, urmand ca statele pacalite sa fie „salvate” de FMI si BM contra privatizarii (a se vedea in acest sens, privatizarea apei de ploaie in Bolivia de catre Bechtel – caz antologic).

Mita se regaseste si in mentinerea lefurilor mari in posturile administrative cheie si in posturile care presupun autoritatea guvernamentala in teritoriu. Pentru ca altfel nu ar exista sustinerea distrugerii nationale.

Acestea sunt roadele sistemului monetar impus lumii de o mana de oameni superinfluenti, un sistem in care se creaza bani din nimic, permitand cartelului bancar international sa manipuleze guverne si natiuni. Asa cum s-a intamplat cu Grecia, cu noi si cu restul tarilor care tot spera a fie „salvate” de americani.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: