Valentin Covalciuc

Idiocratia distruge Romania

Suprematia legii – inlocuita de suprematia creditarii

Iata, avem de a face cu un imperiu falimentar – SUA, care isi prelungeste putin agonia. Tiparnita de bani a fost autorizata ieri de catre Congres si Senat sa mai bata vreo 2500 de miliarde de dolari. Sub amenintarea imposibilitatii de a mai plati pensiile, fluturata de Thimothy Geithner, secretarul Trezoreriei si de Bernanke, seful Federal Reserve, cresterea nivelului de indatorare al SUA a fost aprobata. Adica Federal Reserve mai imprumuta niste bani guvernului federal. Pe scurt, se mai creeaza niste bani din nimic, care se arunca pe piata, urmand ca guvernul SUA sa ramburseze creditul cu dobanda cuvenita. Adica, pana la urma cine plateste? Pleava. Talpa tarii, asa cum se intampla mereu, nu-i asa? Cui se plateste? Creaturii din Jekyll Island, Federal Reserve. Cine e Federal Reserve? O gasca de bancheri internationali despre care am mai vorbit.

Pe 1 august, Putin acuza SUA de parazitarea sistemului economic mondial si de comportament huliganic, pt ca inunda lumea cu dolari ieftini, prin simpla punere in miscare a masinii de printat bani. El a mai adaugat ca “dominatia dolarului este o amenintare la adresa pietelor financiare”.

Profitand de aceasta situatie, el mai spune ca ar trebui sa existe mai multe monede de rezerva, avand in vedere ca  daca ratingul de credit al sua scade, vor scadea si rezervele sale. Se incearca, astfel, o impunere a rublei la nivel international ca si moneda de rezerva. Numai ca asta contravine intereselor bancherimii anglo-saxone.

Asta ma face sa imi amintesc de 10 iulie 2009, cand presedintele Medvedev prezenta in cadrul unei conferinte de presa din cadrul Summitului G8 din Aquila, Italia, (http://www.telegraph.co.uk/finance/currency/5796892/Russian-President-Dmitry-Medvedev-pulls-new-world-currency-from-his-pocket.html)  moneda-test care, purtand sloganul “unitate prin diversitate” se vrea o moneda supranationala, pe care a numit-o “viitoare moneda mondiala unificata” (http://www.google.ro/imgres?imgurl=http://2.bp.blogspot.com/_3-h7k_OIJk0/SldzWeRvAlI/AAAAAAAABJk/cK41Lni7GEw/s1600/worldcoin.jpeg&imgrefurl=http://www.prisonplanet.com/medvedev-unveils-world-currency-coin-at-g8.html&h=480&w=640&sz=74&tbnid=ypvqizc6GYcPrM:&tbnh=98&tbnw=130&prev=/search%3Fq%3Dworld%2Bcurrency%2Bcoin%26tbm%3Disch%26tbo%3Du&zoom=1&q=world+currency+coin&docid=cHyof18BtuIw4M&hl=ro&sa=X&ei=QYE4TsmlDoWg-wb36OjNAg&ved=0CDoQ9QEwBQ&dur=9900)

Dar ce avem in Europa?

Observam ca zona Euro a fost atacata fara scrupule, prin intermediul unor instrumente si  operatiuni de “inginerie financiara”, de genul celor indreptate impotriva Greciei. Actiunile frauduloase au fost executate de catre faimoasa Golden Sachs, cunoscuta pt rolul deosebit de activ pe care l-a avut in crearea crizei ipotecare din SUA si pt oamenii de mare “valoare”  care au condus aceasta institutie financiara si care au fost propulsati ulterior in cele mai inalte pozitii de consilieri economici ai lui Obama, cand de fapt ar trebui sa infunde puscariile pe viata.

Descoperim pe zi ce trece ca alte state apar brusc cu datorii uriase. Vorbim de Italia, Portugalia, Irlanda. Sa nu mai vorbim de Marea Britanie, cu o datorie de 2200 miliarde de euro, adica 80% din PIB, ceea ce inseamna mai mult decat datoriile Greciei, Spaniei, Portugaliei si Irlandei la un loc. Cu siguranta, vom identifica acelasi modus operandi care a condus la ingenuncherea Greciei: o institutie financiara de renume corupe guvernul, iar banii care “curg” in vistieria tarii nu apar ca imprumuturi in “contabilitate”, ci apar ca tranzactii, permitand guvernului sa cheltuiasca intr-o veselie, scapand de ochii „vigilenti” ai raportorilor europeni, strasnicii aparatori ai deficitului maxim de 3%, carora li se ascunde realitatea. Asta pana cand bubele incep sa se sparga.

Marii bancheri invoca azi suprematia finantelor in fata legii. Mai tineti minte cand dl. Isarescu adresa jigniri Curtii Constitutionale pt respingerea ca neconstitutionala a aberatiei de ordonante care reducea pensiile, de dragul mentinerii deficitului bugetar in chingile impuse de FMI? A afirmat ca in curand, Curtea Constitutionala ar putea spune ca nu exista gravitatie… adica isi permite el, un reprezentant al elitei camatarilor mondiali, impus de 20 de ani de marii “vizionari” globalisti in saua BNR, sa jigneasca o institutie fundamentala a statului roman. Sa-i fie rusine.

Culmea ironiei consta in faptul ca tocmai lipsa de reglementare a produselor “derivatives” a condus la marea criza financiara actuala, iar statele sunt obligate in prezent sa nu isi mai respecte constitutiile si sa emita legi aberante, prin care banci, societati financiare si de asigurari sunt “salvate” cu sume uriase, platite tot de bietii cetateni. Iar lipsa de reglementare a fost mentinuta cu buna stiinta, prin ignorarea semnalelor de alarma trase de specialisti si continuarea de catre alde Golden Sachs si alte banci de elita, prietene ale Feds, a practicilor lipsite de etica care au condus la colaps.

Din tot ceea ce s-a intamplat pana acum si avand in vedere “proorocirile” marilor “intelepti” din tagma camatarilor agreati de legile internationale, nu pot decat sa constat ca se incearca o slabire voita a primelor doua monede de rezerva ale lumii, dolarul si euro, prin miscari concertate din partea elitei bancare care controleaza Federal Reserve, Trezoreria SUA si Biroul Oval.

La nivel international se incearca impunerea in mod fortat a unor masuri nedemocratice, de incalcare a constitutiilor statelor si de adoptare a unor legi fara consultarea vointei populare  (ordonante de urgenta, ordine executive) prin care sunt umflate buzunarele camatariei mondiale si supranationalelor, prin “bailout-uri” succesive in detrimentul cetatenilor, care devin din ce in ce mai saraci.

Statele astfel supte de seva sunt injectate cu imprumuturi “salvatoare” de la FMI, acesta devenind medicul care vindeca pacientii sai (natiunile), asa cum, in mod plastic a ilustrat acest proces celebrul DSK (Dominque Strauss-Kahn). Adica tot niste camatari imprumuta statele pentru ca acestea sa isi plateasca imprumuturile catre alti camatari.

Nimic din toate acestea nu s-ar fi intamplat daca toate instrumentele si operatiunile care au condus la dezastrul de azi ar fi fost reglementate si daca guvernele din statele afectate nu ar fi fost corupte si complice la actiunile de destabilizare financiara conduse de finantistii internationali.

Ca invatare de minte, clasa politica trebuie sa ia mai in serios suprematia legii in fata camatariei legale si practicilor frauduloase.

De la clasa politica de la noi – nu prea am pretentii. Numai pe dl. profesor Victor Athanasiu l-am auzit spunand cate ceva despre Lehman Brothers si rezultatul dezastruos al neoliberalismului.

Presa de la noi continua sa nu trateze aceasta problema cu atentia cuvenita, considerand ca trebuie sa ne vedem de treburile interne care ne preseaza. Asta e… Se bat toti cu caramida in piept ca ei stiu ce e globalizarea, dar nu au nici cea mai vaga idée. Le transmit celor care ignora aceste realitati ca Globalizarea , pe intelesul lor, inseamna ca daca pica  bursa din Mexic, asta va afecta si bursa din Japonia…. si  de ce sa se mai intample asta, cand o mana de experti ai elitei bancare internationale ar putea, daca i s-ar da putere absoluta, sa controleze pietele intr-o asemenea masura incat sa nu se mai intample vreodata un asemenea dezastru?

E chiar asa de greu???? Ce legatura  o fi avand realitatea cruda de azi cu celebra remarca a lui Meyer Amschel Rothschild (1744 – 1812): „Da-mi puterea de a bate moneda intr-o tara si nu imi va mai pasa de cine scrie legile”…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: