Valentin Covalciuc

Idiocratia distruge Romania

Inca ceva despre bancherime si ignorantii care ne conduc

Azi, la ora 17:00, dl. Isarescu va fi prezent la o intalnire cu El Maximo,  La Boca si nea Ialomitianu. Se pare ca presedintele si premierul incep sa se teama de ceea ce urmeaza. Ei au tot felul de informatii cu privire la planurile bancherimii mondiale, dar tot mai spera ca acele planuri sa ii ocoleasca. Ei bine, raul nu ne va ocoli. Si oricat de bine s-ar simti portocaliii la putere, poate chiar protejati, avand in vedere de complotul impotriva natiunii, la care sunt partasi, aceasta complicitate nu ii va proteja de furia multimii flamande si rupta in coate.

Romania nu mai are de unde sa taie. Pt ca Guvernul nu va taia nimic din aparatele care ii asigura mentinerea la putere. Base si Boc sunt constienti de faptul ca pt a rezista acolo trebuie sa dea si ei ceva clientelei politice. Asa ca… incotro isi vor indrepta acum  cutitul? Tot impotriva pensionarilor, mamelor si bugetarilor?

Trebuie sa mai nascoceasca ei un segment social care are salarii si pensii nesimtite, asupra caruia sa asmuta trompetele pdl si sa mai distraga atentia de la marile probleme.

Cea mai mare problema a Romaniei acum este lipsa de viziune, care provine din incultura si ignoranta.

Mugur Isarescu spunea ieri ca BNR are un plan de actiune pentru orice scenariu. Referitor la cursul valutar, marele vizionar spune: “Noi dam acest sfat romanilor: sa nu prea bagati in seama miscari de 2 – 3 la suta a cursului. Cursul este si un stabilizator automat al economiei. Lasati-l putin sa se plimbe in miscari de nimeni stiute, pentru ca, in felul asta, echilibreaza lucrurile.”

Aha, sa-l lasam „sa se plimbe”… Dar cum se face ca dolarul, care cica ar fi in prabusire, se face mai puternic in raport cu leul? Asa stie „sa se plimbe” cursul dolarului pe la noi? Hm… dubios, nu-i asa?

Ati observat ceva, oameni buni? In toate iesirile lor pe sticla si in conferinte simandicoase, oamenii astia de la BNR nu spun nimic interesant. Si folosesc un limbaj colocvial care da impresia  omului de rand ca oamenii astia chiar stiu ce fac si sunt atat de destepti ca stiu sa explice pe intelesul tuturor ce si cum.

Angajatii BNR sunt niste genii, domnule. In general, bancherii sunt niste oameni modesti, care apar cu pantofii gauriti in talpa, http://www.libertatea.ro/detalii/articol/jeffrey-franks-fmi-pantofii-rupti-la-cotroceni-334336.html,

cu sosetele rupte de le ies degetele pe afara pe la diverse vizite unde trebuie sa se descalte http://www.220.ro/video/video-news/Presedintele-Bancii-Mondiale-Cu-Sosetele-Rupte/twMgu732nz/

Domnul Guvernator, din pozitia sa de mare intelept, modest si nepartinic, i-a invinovatit pe romanii care “au indatorat tara”. “Numai in 2007-2009 s-au cumparat un million de masini noi, 17 miliarde de euro, deci eu cred ca la intrebarea cine a indatorat Romania trebuie sa avem in vedere acest lucru”, a afirmat el. In opinia sa, bancile nu au avut nicio vina. “Bancile au fost intermediari, putem spune ca i-au ademenit(…), dar nu s-au imprumutat ele ca sa indatoreze Romania, s-au imprumutat romanii”, a spus Isarescu la seminarul “Forumul bancar” organizat de FinMedia la BNR in 2010. Da? Dar cine a cumparat in perioada 2004-2007 20 de miliarde de euro, facilitand creditarea cu buletinul? Aud ceva? Niciun raspuns? Hm…

Iar in prezent, se plange ca romanilor le este teama sa mai faca credite, cel mult apeleaza la refinantari. Extraordinar! Mai, dar ce profesionist trebuie sa fii ca sa iesi in public cu declaratii contradictorii la intervale relativ scurte de timp…

Wow… omul acesta a intrat in Guinness Book ca cel mai longeviv director de banca centrala din lume! Asta se explica foarte simplu: sunt prea putini experti pe banci si finante care au curajul sa il contrazica pe domnul guvernator, iar restul sunt puslamale sau aserviti BM si FMI. Clasa politica de la noi este prea departe de aspectele economice… oamenii care ne conduc nu au decat vagi cunostinte, pentru ca nu sunt interesati de asa ceva. Si uite asa bancherimea prospera la noi fara nicio problema, fara nicio adiere de teama. Daca te iei de Isarescu, ti se raspunde ca oricum, nu are parghii pentru a stabiliza nesimtirea bancilor de la noi, ca se respecta mecanismele “sacre” ale cererii si ofertei, ca noi, romanii, suntem niste tampiti ca nu stim sa negociem contractele de credit cu bancile. Pe de alta parte, insa, aflam ca exista mecanisme juridice chiar, care vor fi luate in caz de necesitate de catre BNR.

Extraordinar, lasati-ma sa ghicesc: mecanisme geniale, care vor avea ca obiect tot bagarea mainii in buzunarul cetateanului, in scopul nobil de a salva bancile din nou?

Dar acesta este registrul in care ne vorbesc marii finantisti de clasa mondiala. Ca dovada, iata ce a scos in acest weekend pe cale orala monstrul sacru Alan Greenspan, fostul sef al Federal Reserve: “Statele Unite pot plati orice datorii, pentru ca noi putem printa intotdeauna bani pentru a face asta. Astfel, probabilitatea falimentului este zero.”

http://www.youtube.com/watch?v=q6vi528gseA&feature=player_embedded

Buun… Si in incheiere ia uitati cum isi vorbesc greii finantelor mondiale intre ei, la o sueta elitista, la care nu are acces oricine.

Montagu Norman, Guvernator al Bancii Angliei (1920-1944), se adreseaza Asociatiei Bancherilor din Statele Unite, New York, 1924:

“Capitalul trebuie protejat prin orice mod, prin combinatie si legislatie. Debitele trebuie colectate, ipotecile declarate prescrise  cat mai repede posibil.

Cand, prin procesul legal, oamenii simpli isi pierd casele, acestia devin mai docili si mai usor de guvernat de catre bratul puternic al guvernului, aplicat de o putere centrala a bunastarii, condusa de finantisti.

Aceste adevaruri sunt bine cunoscute in randul oamenilor nostri de baza, care sunt implicati acum in crearea unui imperialism care sa guverneze lumea. Impartind electoratul intr-un sistem politic pluripartitist, il putem determina sa isi consume energiile in lupta pe subiecte fara importanta.

Astfel, prin actiune discreta, ne putem asigura ceea ce a fost atat de bine planuit si cu atat de mult succes infaptuit.”

Domn` presedinte, Domn` premier, nenea Ialomitianu! Sunteti atat de mici pentru adevarurile grele care zguduie acum omenirea, incat aproape ca mi se face mila de voi… niste ignoranti inculti, carora le place sa se auda vorbind si sa hahaie. Niste neputinciosi…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: