Valentin Covalciuc

Idiocratia distruge Romania

Criza vine din SUA – dar tot de acolo va veni si Libertatea

Declaratia de Independenta a SUA a fost adoptata de Congresul Continental in data de 4 iulie 1776, cand a fost aprobat textul final. Potrivit acesteia,   cele 13 colonii americane, atunci in razboi cu Marea Britanie, urmau sa nu mai faca parte din imperiul britanic.

Thomas Jefferson a fost cel care a redactat documentul in cea mai mare parte a sa.

Prin acest document se nastea un stat nou, ale carui creatii democratice ulterioare il vor transforma intr-un simbol al libertatilor si drepturilor cetatenesti, iar una din aceste creatii este Constitutia SUA. Aceasta a fost adoptata la 17 septembrie 1787 si a fost modificata de 27 de ori. Primele 10 amendamente sunt cunoscute sub denumirea The Bill of Rights si au fost propuse spre votare de catre James Madison. Aceste 10 amendamente limiteaza puterile guvernului federal, avand menirea de a proteja drepturile populatiei in fata abuzurilor de orice fel.

The Bill of Rights reprezinta o bijuterie de redactare juridica, un punct de referinta in evolutia democratiei mondiale, continutul sau fiind baza sistemului juridic american.

Din pacate, guvernul federal SUA duce in prezent o lupta continua pentru restrangerea drepturilor si libertatilor fundamentale ale cetatenilor, invocand o sporita necesitate a securitatii. Amendamentul 4 al The Bill of Rights, care ar trebui sa protejeze cetatenii de perchezitii ilegale si abuzuri din partea autoritatilor, este pur si simplu ignorat de catre guvern, adoptandu-se tot felul de acte juridice sub presiunea din ce in ce mai puternica a unui compex financiar-bancar din ce in ce mai agresiv. De ce spun asta? Pentru ca SUA este condusa de Wall Street si numai un ignorant sau o persoana de rea credinta ar putea nega asta.

In ziua de azi avem in SUA perchezitii ilegale efectuate asupra calatorilor de catre agentii de securitate a transporturilor, pe baza de rutina, fara mandate, cauza justa sau justificare legala.

Mai mult, politia din Indiana are dreptul, potrivit unei hotarari judecatoresti a curtii supreme din acest stat, sa efectuezez perchezitii din casa in casa fara a mai fi nevoie de mandate pe viitor, putand navali in locuintele cetatenilor si face ce doresc, indiferent de ora si de motiv (http://www.naturalnews.com/032485_I…).

Mai mult, curtile de justitie stabilesc ca cetatenii nu au voie sa se opuna sub nicio o forma intrarii politiei in domiciliile lor, chiar daca acea intrare este o violare de domiciliu!!! (http://www.naturalnews.com/032435_F…)

Brutalitatea politiei SUA este raspandita la scara larga, astfel incat bataia aplicata de aceasta unui adolescent cu disabilitati de vorbire, disabilitate de care unul dintre ofiteri avea cunostinta, nu mai prezinta ceva iesit din comun (http://www.prisonplanet.com/police-…).

Guvernul SUA este angajat in prezent in exercitarea unei adevarate tiranii economice asupra propriei populatii, fortand populatia sa cumpere asigurari de sanatate de la un sistem de asigurari de sanatate care nici macar nu functioneaza. Este numit “Obamacare”, iar curtile de justitie statueaza prin deciziile lor aberante ca guvernul are puterea sa-i oblige pe toti americanii sa cumpere orice produs privat pe care guvernul le ordona sa-l cumpere.

Guvernul are chiar puterea sa interzica americanilor plantarea de porumb pe pamanturile lor, chiar daca acel porumb nu urmeaza a fi comercializat (http://www.naturalnews.com/030799_f…).

Chiar si Amendamentul 1, care protejeaza libertatea de exprimare, este calcat in picioare, asa cum s-a intamplat cand protestatarii pasnici de la Jefferson Memorial au fost arestati, folosindu-se asupra lor o violenta nejustificata (http://www.naturalnews.com/032569_A…).

Dar ce sa mai spunem despre arestarea si incarcerarea unor producatori de suplimente nutritive, care spuneau adevarul despre efectele benefice ale cireselor si ale altor produse naturiste pe site-urile lor web? (http://www.naturalnews.com/029901_p…) sau despre rapirea copilului de langa mama din cauza refuzului acesteia de a-i administra o substanta psihotropa periculoasa (http://www.naturalnews.com/032091_M…).

Bratul lung al guvernului  poate impusca un cetatean pentru simplul fapt ca filmeaza actiunile tiranice ale politiei asupra populatiei (http://www.miamiherald.com/2011/06/…).

Mai mult, presedintele Obama este angajat intr-un razboi ilegal impotriva Libiei si da dovada de o aroganta sfidatoare, afirmand ca actiunile sale nici macar nu trebuie sa fie legale.

“S-ar putea sa fi fost un moment cand s-a pus inttrebarea daca Rezolutia privitoare la Puterile de Razboi a fost constitutionala.  Eu nu trebuie sa ajung la aceasta intrebare” afirma el(http://cnsnews.com/news/article/oba…).

Dar orice discutie referitoare la drepturile si libertatile americane nu poate fi completa fara mentionarea The Patriot Act, care revoca toate drepturile enumerate in The Bill of Rights oricarei persoane pe care guvernul o acuza a fi implicata in activitati “teroriste” de orice fel.

Pe baza unei simple acuzatii, o persoana poate fi pur si simplu rapita de langa familie fara mandat, pe perioada nedeterminata si dusa pentru interogatorii in locuri numai de guvernul federal stiute.

Populatia, insa, incepe sa se trezeasca si sa vada adevarata cauza a restrangerii acestor libertati: teama unui cartel finantist international de largi actiuni populare de protest.

Istoria acestei democratii cu valoare de simbol pentru restul lumii este, de fapt, un lung sir de lupte intre exponentii democratiei autentice si exponentii lacomi si corupti ai catorva familii de finantisti, care propovaduiesc in prezent globalizarea.

Acesti bancheri si finantisti au pus mainile definitiv pe destinele SUA in 1913, cand Woodrow Wilson a fost pacalit si a permis infiintarea Federal Reserve, fapt ce a condus la ingenuncherea acestui stat maret si aruncarea in dezastru a unei lumi intregi.

Ma astept la mari miscari de protest pe cuprinsul SUA azi, pentru ca spiritul democratiei nu a murit, iar aceasta nu este America dorita de parintii ei fondatori. Desi autoritatile federale fac tot posibilul sa inlature Amendamentul  2 al Constitutiei SUA, referitor la dreptul cetatenilor de a detine arme de foc, americanii nu se lasa usor si nu cred ca vor permite o asemenea incalcare a dreptului care le asigura securitatea personala inca de la castigarea independentei.

Iata ce se intampla pe 12 septembrie 2009 si 12 septembrie 2010 la Washington. Peste 1.500.000 de oameni au demonstrat pe bulevardul principal al capitalei pana la Capitoliu impotriva politicilor distructive ale administratiei centrale, prin care oameni nevinovati sunt aruncati pe strazi pentru salvarea unor monstri ai finantei internationale. Nicio televiziune din Europa nu a aratat imagini de la acest eveniment, de televiziunile din Romania nici nu mai vorbesc.

Am incredere ca, desi tot raul vine in aceste zile din SUA, tot de acolo va veni si libertatea pe care au nazuit-o parintii fondatori ai acestui stat maiestuos, dar deturnat de la cursul sau firesc de o mana de finantisti lacomi si obsedati de control, care incearca instituirea unei politici represive, de preintampinare a oricari miscari de protest. Sa nu uitam ca Declaratia Drepturilor Omului votata de Adunarea Nationala Constituanta la 26 august 1789 a avut ca exemplu Declaratia de Independenta a SUA.

Mai devreme sau mai tarziu, cetatenii SUA vor readuce democratia la locul ei, asa cum a reusit micul stat islandez, numai ca  reusita lor va avea repercusiuni la nivel planetar.

„Copacul libertatii trebuie sa fie udat din cand in cand cu sangele patriotilor si al tiranilor”.

Thomas Jefferson

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: