Valentin Covalciuc

Idiocratia distruge Romania

Dinu Patriciu – noul Nostradamus

Dragii mei compatrioti, in seara aceasta am avut ocazia sa ii vad pe sticla pe domnii Hurezeanu si Patriciu, intr-o dezbatere pe probleme de politica, social, economic, banci, finante etc… Ce pot sa spun… inca o data, nababul oamenilor de afaceri din Romania, acest Moise al neamului Romanesc (aoleu, scuze, Moise e Base, in viziunea  lui Sever Voinescu) ne mai da o data lectii de „gospodarire” a natiunii, venind cu tot felul de abracadabrisme ieftine, citite pe coate, de pe internet, intre doua trabucuri cu pret nesimit.

Asa frumos a vorbit fostul mogul (ca deh, acum e liberal autentic, potrivit Intaiului Marinar) despre bancherii si finantistii americani… Cica nu ar fi ei de vina pentru ce s-a intamplat… PAi nu … Puschei pe limba! Politicienii ar fi de vina.

HAHHAHAHHAHA!!!

Domnu` Dinu, ia mai uitati-va pe organigrama staff-ului lui Obama! Majoritatea sa e formata din fosti mahari de pe  WALL STREET! Stii matale cine era in 2007 CEO la Golden Sachs si din 2008 e cel care taie si spanzura economia SUA? Nici nu are rost sa-ti pomenesc nume. Politicienii aflati la putere in SUA sunt BANCHERII!! Aia conduc administratia prezidentiala! Aia nu au vrut reglementarea deja celebrelor „derivatives” pt ca au castigat sume fabuloase, pe carca prostimii care a platit apoi Baillout-ul „salvator”.

Si mi-l dai exemplu de profesionalism pe Alan Greenspam, fostul sef al Federal Reserve, care spunea zilele trecute ca SUA nu vor intra niciodata in incapacitate de plata, pentru ca ele pot tipari oricand dolari!!!??? In asta consta maretia SUA?

M-a afectat putin faptul ca dl Hurezeanu l-a aprobat usor pe nabab, din curtoazie, sper, spunand ca SUA nu se compara cu niciun alt stat din lume, ca are asa, o maretie… de ne scoate ochii asa… Pai cum naiba? Cine isi permite sa fie jandarmul planetar? Cine face cum vrea in politica monetara internationala, impunand hotararile sale intregii lumi? Ca in 1971, cand a renuntat in mod unilateral la convertibilitatea in aur a dolarului si a pus bazele unei intelegeri nesimtite cu OPEC, potrivit careia cei care vor cumpara petrol o vor putea face numai pe dolari!!! Adica restul prostilor care vor petrol trebuie sa cumpere dolarii lor. Hartia lor ordinara, care nu ar avea altfel nicio valoare…Cand Saddam a vrut sa vanda si pe alte monede, i-au gasit repede depozite de armament nuclear. Acum vor sa invadeze Iranul ca deh, doar o mica parte din tranzactiile de la Bursa Petrolului se mai fac in dolari. Si dolarul lor de nimic, acest fiat currency nenorocit, se agata cu disperare sa supravietuiasca. Dar nu…. dl Patriciu spune ca Euro ar trebui sa dispara, iar romanii sa isi tina economiile in dolari. Dumnezeule mare…. Asta da profet…Auzi, cica dolarul ar fi singura moneda de rezerva din lume…

Apoi a mai balmajit ceva despre 11 milioane de romani care ar fi asistati social.

A mai spus ca privatizarea Petromidia a facut-o in timpul lui Isarescu, nu al lui Nastase – de parca Isarescu e monument de integritate si profesionalism, cand a dovedit cu varf si indesat ca nu e altceva decat tot un slugoi al Marelui Licurici…

SI a  mai aberat in continuare,cu o grimasa grava, de atotstiutor, despre USL, PDL, zvonurile despre el si o eventuala functie de prim ministru s.a.m.d.

Domnule Patriciu, chiar iti place si matale sa pupi poalele yankeilor la fel de mult cum ii place si Marelui Vizionar?

Mai pune mana si mai citeste. Incepe cu istoria Federal Reserve, aceasta creatura monstruoasa din Insula Jekyll, cea mai „dasteapta” afacere privata din lume, prezentata fraierilor de rand ca pe o institutie de stat. Stii matale ca Feds sunt niste familii de bancheri care conduc destinele financiare ale lumii de cateva sute de ani? Ca ei fabrica dolari din aer pe care ii dau cu dobanda guvernului SUA si bancilor?

Cred ca ar fi mai bine sa va limitati la desenele dvs „geniale” pe tablele pe care le tot mazgaliti in fata staff-urilor dvs. de conducere din offshor-urile din tarile calde. Mai un rechin, mai o caracatita facute cu creta, ca cica asa  s-ar face directorasii aia mai intelepti. Asta da profesionalism…

DAr era sa uit tocmai esenta zicerilor dvs. din aceasta seara: „Eu fac compromisuri fara sa ma compromit” ! Genial!

Haideti, mergeti pe o insula si odihniti-va cat timp mai aveti, ca poate v-a prins reumatismul la „facultate”, unde v-a trimis putin Basescu in vizita.

Reclame

Un răspuns la „Dinu Patriciu – noul Nostradamus

  1. Anca Vlase 1 septembrie 2011 la 11:40 pm

    Ultima data cand am citit elucubratiile lui Patriciu,in ziarul pe care cu onor il conduce ( la faliment), zicea ca-s 10 milioane de asistati social…. si asta a pus capac ultimului meu neuron trepanat, cel care ma indemna sa ii citesc articolele. Patriciu…. scrie vorbe goale. Vorbeste discutii, n-are solutii decat eventual polutii si cine apleaca urechea la vorbele lui fie e trepanat, fie interesat. L-am respectat enorm pe Dinu…. pana cand am vazut ca frica a facut din el un nevertebrat si pixelul l-a transformat in ex-mogul. Cred….ca Patriciu este un inflacarat sustinator al libertatii. A libertatii lui. Vai de mama lui=))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: