Valentin Covalciuc

Idiocratia distruge Romania

Capcana ASPARTAM: ai putea ingera acest îndulcitor toxic fără să știi

Riscul la care suntem expuși prin ingerarea îndulcitorilor artificiali este real. Aspartamul este folosit ca îndulcitor substituent în mii de produse. Majoritatea băuturilor răcoritoare dietetice, a alimentelor procesate și a dulciurilor conțin această „alternativă” la zahăr. Dacă nu sunteți atenți, puteți da peste ele în mâncarea dumneavoastră.
Aspartamul nu apare pe piață întotdeauna cu numele său real, ci prin intermediul unor produse precum Equal și NutraSweet. Aceasta deoarece aspartamul în sine are o proastă reputație ca o excitotoxină periculoasă. Această denumire – excitotoxină – este dată de calitatea sa de a excita celulele corpului, care vor supraproduce o substanță chimică ce conduce la arderea lor prematură.
În particular, s-a descoperit că aspartamul afectează neuronii.
Un studiu a stabilit că 67% din femelele de cobai expuse aspartamului au dezvoltat tumori de dimensiunile unei mingi de golf și chiar mai mari.
Când consumați produse îndulcite cu aspartam puteți prezenta ulterior diverse simptome precum dureri de cap, oboseală, probleme de vedere și anxietate. Aceste simptome vor continua să se manifeste până la eliminarea completă din dietă.
Pe de altă parte, folosirea în continuare a aspartamului conduce la adicție. Majoritatea oamenilor cunosc cel puțin o persoană care nu poate renunța la băuturile dietetice, iar atunci când încearcă să o facă, se confruntă cu simptome arătate mai sus. Aspartamul este considerat a crea dependență, iar dependența chimică apare atunci când este consumat în mod regulat.
Aspartamul are legătură cu cancerul, conținând bacterii modificate genetic.
Având în vedere efectul neurologic al aspartamului, ingerarea sa în mod continuat poate conduce la multe forme de boli neurologice, precum cancerul. Aspartamul a fost indicat ca fiind o cauză preponderentă a anumitor forme de cancer cerebral. Este interesant și trebuie subliniat faptul că aspartamul este creat prin folosirea bacteriilor modificate genetic de Monsanto, ceea ce ridică multe semne de întrebare.
Dar cine sunt cei care riscă cel mai mult să consume aspartam fără să știe?
Persoanele în vârstă și diabeticii sunt persoanele predispuse la consumul de aspartam ca urmare a dorinței lor de a înlocui zahărul cu alternativa „sănătoasă”. Desigur, aspartamul este departe de a fi alternativa sănătoasă. Efectele sale pot accelera cu ușurință sau agrava afecțiunile de sănătate ale acestor persoane. În mod similar, copiii pot consuma aspartamul ca urmare a folosirii sale masive în toate formele de dulciuri, snack-uri și băuturi răcoritoare. Acest lucru va compromite abilitatea lor de a avea o sănătate optimă, mai ales că ei se află în perioada creșterii, aspartamul putând provoca afecțiuni serioase.
Evitați cu orice preț această substanță ce acționează ca un drog și înlocuiți-o cu produse sănătoase, precum Stevia (Stevia rebaudiana – sora șteviei de la noi, dar care crește în America de Sud și este de 200 de ori mai dulce decât zahărul – n. red.).
Mai mult, ar fi un beneficiu pentru dumneavoastră dacă ați reconsidera poziția pe care ați adoptat-o în ceea ce privește consumul de zahăr în general. Decât să căutați o „scurtătură” sau alternativa la zahăr, puteți lua în considerare pur și simplu că este mai sănătos să consumați mai puțin zahăr.
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: