Valentin Covalciuc

Idiocratia distruge Romania

Un nou discurs incendiar al lui Nigel Farage împotriva măsurilor impuse Greciei

Nigel Farage, membru al Parlamentului European, co-președinte al grupului Europa Libertății și Democrației și fondator și lider al Partidului Independenței din Marea Britanie (UKIP), a avut miercuri o intervenție caustică, prin care a avertizat asupra extinderii violențelor cauzate de pachetul de austeritate impus în Grecia.

Cunoscutul eurosceptic s-a făcut remarcat prin discursurile sale virulente la adresa conducerii instituțiilor Uniunii Europene, considerând că măsurile de austeritate impuse sub presiunea unor interese care nu au nimic de a face cu democrația vor conduce la un adevărat haos.
Acesta a fost discursul cunoscutului om politic britanic:

„Ei bine, domnule comisar, ați ales omul potrivit, marioneta Papademos este la locul său (…) și mi-a tăiat rasuflarea. El a spus că „violența și distrugerea nu au ce căuta într-un stat democratic”. Ce stat democratic? El nici nu este măcar un prim-ministru ales democratic. A fost numit de voi. Și Grecia nu este condusă democratic acum, ci este condusă prin intermediul unei troici. Trei oficiali străini care zboară pe aeroportul din Atena și le spun grecilor ce pot si ce nu pot să facă (Uniunea Europeană, Banca Centrală Europeană, Fondul Monetar Internațional – n.r.). Violența și distrugerea pe care le-ați văzut duminică sunt urmare a faptului că le-au fost luate drepturile democratice, ce altceva ar putea face? Și trebuie să spun că dacă aș fi fost un cetățean grec, aș fi fost acolo, alăturându-mă protestelor de duminică, aș fi fost acolo să dobor această monstruozitate la care au fost supuși acei oameni. Și în eforturile marionetei de a obține voturile parlamentarilor pentru pachetul „bailout”, i-a avertizat că dacă nu vor face asta, va avea loc un declin dramatic al standardului de viață. Dar dacă s-a uitat afară, a văzut că 50% din tineri sunt deja șomeri? A văzut că economia, departe de a-și reveni, s-a contractat timp de 5 ani la rând, iar acum accelerează spre o contracție de 7% pe an? Grecia este adusă la pământ. Și eu cred sincer, când vine vorba despre haos, că încă nu ați văzut nimic. Aceste politici conduc Grecia către o revoluție. Ei trebuie să fie eliberați. Dacă nu își vor recăpăta drahma veți fi responsabili pentru ceva cu adevărat oribil.”

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=W8Ayb8P1LbU

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: