Valentin Covalciuc

Idiocratia distruge Romania

Inaugurarea statului polițienesc. SUA 2012. Obama semnează „Legea pentru Autorizarea Apărării Naționale”

Cu o minimă dezbatere media, într-un moment când americanii sărbătoreau Anul Nou alături de cei dragi, Obama a promulgat Legea pentru Autorizarea Apărării Naționale (H.R. 1540). Semnarea a avut loc în Hawaii, pe 31 decembrie.
Potrivit declarației făcute la semnare, amenințarea Al Qaeda pentru securitatea patriei constituie o justificare pentru abrogarea unor drepturi și libertăți fundamentale, cu o mișcare de stilou.
Controversata „declarație privind semnarea” este doar o perdea de fum. Obama afirmă că nu este de acord cu NDAA, dar o promulgă.
„(Am) rezerve serioase cu privire la anumite prevederi care reglementează detenția, interogarea și acuzarea suspecților teroriști”.
Obama implementează „Statul Polițienesc SUA”, în timp ce este conștient că anumite prevederi ale NDAA sunt de neacceptat. În acest caz ar fi putut opune dreptul său de veto la adoptarea NDAA (H.R. 1540) sau ar fi putut trimite legea înapoi la Congres cu obiecțiunile sale.
Legea pentru Autorizarea Apărării Naționale (H.R. 1540) este cadoul de Anul Nou făcut de Obama poporului american.
El justifică semnarea legii ca pe un mijloc de combatere a terorismului, ca parte a agendei antiteroriste. Dar în esență, orice american care s-ar opune politicilor guvernului SUA poate fi etichetat drept terorist, potrivit prevederilor NDAA, și poate fi arestat și supus detenției militare.
„Mai mult, vreau să clarific faptul că administrația mea nu va autoriza detenția militară pe durată nedeterminată fără proces a cetățenilor americani. Într-adevăr, cred că dacă am face așa ceva am contraveni cu cele mai importante tradiții și valori ale noastre ca națiune. Administrația mea va interpreta secțiunea 1021 într-o manieră care să asigure că orice autorizare pentru detenție respectă Constituția, legile de război și orice alte legi aplicabile”.
Barack Obama este avocat (a absolvit Facultatea de Drept de la Harvard). El cunoaște îndeajuns de bine faptul că declarația făcută la semnare – care parodiază angajamentul său pentru democrație – este făcută doar în scopuri cosmetice. Nu are nici o aplicare ca și lege.
Administrația sa „nu va autoriza” ce? Implementarea legii promulgate de președintele SUA?
Secțiunea 1021 este clară precum cristalul. Executivul nu poate refuza aplicarea sa. Semnarea declarației nu invalidează sub nicio formă promulgarea de către președintele Obama a NDAA (H.R. 1540).

„Dictatură Democratică” în America

Legea pentru Autorizarea Apărării Naționale (H.R. 1540) abrogă Constituția SUA. În timp ce fațada democrației există, sprijinită de propaganda media, republica americană este fracturată. Tendința este îndreptarea către un stat totalitar, un guvern militar îmbrăcat în haine civile.
Adoptarea NDAA este intim legată de agenda militară a Washingtonului. Urmărirea hegemoniei mondiale prin acțiuni militare necesită, deasemenea, „Militarizarea Patriei”, mai exact înlăturarea Republicii Americane.
În esență, declarația referitoare la semnarea/promulgarea legii are ca intenție inducerea în eroare a americanilor și furnizarea unei „fețe democratice” președintelui și aparatului statului polițienesc militar post 911.
„Cele mai importante tradiții și valori”, prin derogare de la Constituția SUA, au fost, într-adevăr, abrogate, începând cu prima zi a noului an, 1 ianuarie 2012.
NDAA autorizează detenția militară pe durată nedeterminată a cetățenilor americani.

Lecții ale istoriei

Această promulgare a NDAA în ziua de Anul Nou, 31 decembrie 2011, va rămâne un reper în istoria americană.
Dacă facem o comparație istorică, prevederile principale ale NDAA HR 1540 sunt, în multe privințe, comparabile cu cele conținute de „Decretul Președintelui Reich-ului pentru Protecția Statului și a Poporului”, cunoscut și sub numele de ”Decretul Incendiului Reichstagului” (Reichstagsbrandverordnung), intrat în vigoare în Germania sub Republica de la Weimar pe 27 februarie 1933, decret promulgat de președintele Paul von Hindenburg).
Intrat în vigoare imediat după incendiera Reichstagului (care a servit ca pretext), acest decret din februarie 1933 a fost folosit pentru a interzice libertățile civile, inclusiv dreptul de Habeas Corpus.
Articolul 1 din Decretul Președintelui Reich-ului pentru Protecția Statului și a Poporului din 1 februarie 1933 a suspendat libertățile civile sub pretextul „protejării” democrației: „Astfel, restricțiile asupra libertății personale, asupra dreptului la liberă exprimare a opiniilor, incluzând libertatea presei, asupra asocierilor și manifestațiilor, asupra intimității comunicațiilor poștale, telegrafice și telefonice, precum și referitoare la mandatele de percheziție, ordine de confiscare dar și restricțiile referitoare la drepturile de proprietate sunt permise peste limitele legale prevăzute ca atare.”
Democrația constituțională a fost anulată în Germania prin semnarea decretului prezidențial.
Decretul Incendierii Reichstagului a fost urmat în martie 1933 de „Legea Abilitării” (Ermächtigungsgesetz) care a permis (sau abilitat) guvernul nazist al cancelarului Adolf Hitler să invoce de facto puteri dicatoriale. Aceste două decrete au permis regimului nazist inroducerea unei legislații care era în mod vădit în contradicție cu Constituția de la Weimar din 1919.
În anul următor, la decesul președintelui Hindenburg din 1934, Hitler a declarat postul președintelui vacant și a preluat, în calitate de Fuerer, funcțiile de cancelar și șef al statului.

Cadoul de Anul Nou al lui Obama pentru poporul american

Să spunem că 1 ianuarie 2012 este „o zi tristă pentru America” este prea puțin spus.
Promulgarea NDAA (HR 1540) echivalează cu militarizarea aplicării legii, abrogarea Legii privind Milițiile Comitatelor și inaugurarea în 2012 a statului polițienesc SUA.
Precum în Weimar, Germania, drepturile și libertățile fundamentale sunt abrogate sub pretextul potrivit căruia democrația este amenințată și trebui protejată.
NDAA este „cadoul de An Nou al lui Obama” către poporul american.

Michel Chossudovsky, Montreal, Canada, 1 ianuarie 2012
Centre for Research on Globalization

Sursa: Prison Planet
http://www.prisonplanet.com/the-inauguration-of-police-state-usa-2012-obama-signs-the-%E2%80%9Cnational-defense-authorization-act.html

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: