Valentin Covalciuc

Idiocratia distruge Romania

Domnul Neamțu și Noua Republică – o altă căpățână a hidrei băsiste

Pe scena politică au început să apară tot felul de tinerei împănați, tobă de carte, cu doctorate luate prin străinătațuri, care țipă sus și tare cât de mult vor ei să transforme România într-un stat modern. Până aici e bine.
Îl las în pace pe MRU, acest idol al virginelor, care, ce-i drept, e inteligent și cult, dar e păcat că s-a pus în slujba lui Băsescu, în loc să își vadă de drumul lui, care ar fi fost mai de succes dacă nu se mânjea cu portocaliu pe mâini.
Dar cine este domnul Mihail Neamțu, președintele Noii Republici? Uau! Sună bine, nu? Noua Republică. Am intrat, plin de interes, pe site-ul acestei asociații sau ce-o fi, care își prezintă frumos principiile într-un așa-zis “Manual de identitate”. Hm.. sună bine ce citesc eu acolo. Sunt lucruri de bun simț, îmi spun eu, până când privirile îmi alunecă peste o frază, în care se vorbește despre prelungirile FSN din PD, numindu-se ca exemple parlamentarii Ioan Oltean și Radu Berceanu.
Păi de ce numai ei, domnu` Neamțu? Că eu țin minte că și Băsescu era pe-acolo. Da, da, Băsescu, omul pe care dumneata îl iubești atât de mult. Nu se plimbă Băsescu de 22 de ani “cu girofarul” prin țara asta?
La un moment dat, în fițuica “Manual de identitate” se mai face o referire la “România lui Iliescu și Antonie Iorgovan”.
Tinere Neamțu, până una alta, Iorgovan a făcut Constituția. Dumneata iți storceai coșurile și visai sa te faci preot sau Han Solo. Las-o moale cu Iorgovan, că omul acela a fost tobă de carte.
Dar domnul Neamțu pozează într-un individ politic cu limbaj dur, făcând tot felul de afirmații pe blogul personal și pe la interviuri.
A avut tupeul fantastic să o numească pe Mona Pivniceru “această Chewbacca a magistraturii” și face un îndemn la crearea unui scandal monstru în România și UE pentru a bloca numirea ei la Ministerul Justitiei. Apoi se intreabă acest domn ce legătură este între Pivniceru și reforma justiției. Cam atât îl duce mintea pe acest postac „de dreapta”, uns cu funcție în viitoarea forță politică unită din toamnă sub umbrela dinozaurilor PDL și Băsescu. Ah, scuze, sub umbrela MRU.
A te întreba în mod public ce legatură ar fi intre Pivniceru și reforma justiției denotă o tentativă puerilă de manipulare, care se vrea în registrul vehemenței verbale ieftine și lipsite de argumente a propagandei băsiste. Trebuie să recunosc că domnu` Neamțu vine cu un limbaj colorat și cu porecle inedite (penibile, de copil care  încă se joacă cu mânuțele în nisip, dar inedite), gen Chewbacca, dar mai are drum lung de străbătut până la „maturitatea” limbajului băsist.
Auzi, domnu` teolog, mata ai făcut teologia, nu te-ai duce mai bine să reformezi Biserica Ortodoxă Română? Sau vreun alt rit? Ce-ar fi să-i lași pe oamenii din justiție să fie numiți în Ministerul Justiției și să-ți vezi de treburile matale? Și ce-ar fi să o lași mai moale cu scandalul uriaș pe care ți l-ai dori în UE, doar ca să nu fie numită Pivniceru la Justiție? Îmi faci impresia unui mucos în ale politicii, dar cu efervescență de sorginte kagebisto-fascistă, care se da peste cap să-și impresioneze mentorii – Băsescu, Macovei et comp. Las-o mai ușor, copile, e păcat să mânjești Noua Republică cu jeg portocaliu, nu vei crește în sondaje, ci dimpotrivă. Spoirea PDL-ului cu personalități tinere și inteligente scoase din joben nu va păcăli națiunea asta, care a început să se trezească. România are nevoie de forțe proaspete, de sine stătătoare, nu de puișori golași ascunși pe sub tot felul de umbrele.
Și dacă tot vorbirăm de porecle, am și eu una pentru dumneata, domnu` Neamțu. Așa sunt eu, mai colocvial, că nu am studii ca matale.
Ce zici, lume, de Mihail Neamțu, acest Harry Potter al politicii românești?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: