Valentin Covalciuc

Idiocratia distruge Romania

Romania ca un lagar experimental

Am asistat neputincios la spectacolul oferit de reinstalarea la Cotroceni a lui Basescu.

E trist. Pur si simplu nu se vrea nicio schimbare. Ar fi fost posibila prin Parlament, ar fi posibila prin forta strazii. Dar stam cuminti, sa nu suparam Bruxelles-ul si Casa Alba. De ca si cum soarta noastra ar trebui sa depinda de aceste doua “bastioane” ale democratiei. O falsa democratie,  de cea mai joasa speta, pe care jurnalistii nostri o comenteaza cu timiditate.

Nu vom putea scapa niciodata de fascismul propovaduit de capii UE si administratia americana cu o clasa politica impotenta, lipsita de viziune, incapabila sa creeze aliante strategice, care sa ne ridice din genunchi..

Vaclav Klaus, presedintele Cehiei, a avut curaj si a afirmat raspicat in 2008 ca Parlamentul European se comporta intr-un mod fascist cu cei care au alte opinii si a refuzat sa arboreze drapelul UE pe perioada cat Cehia a avut presedintia Uniunii.  Deh, om cu principii…

Dar de ce sa se puna domnii politicieni romani rau cu UE, SUA si gastile corporatiste care le manevreaza din umbra? Nu vom vedea asa ceva niciodata. Romania nu va fi niciodata Islanda, un stat minuscul, care si-a facut ordine in ograda si a devenit un model democratic autentic, fapt ascuns de presa aservita asa numitului “establishment”.

Statutul de colonie al Romaniei este un eufemism. Romania este un lagar de exploatare a resureselor umane si naturale, aflat la cheremul unor constructii institutionale internationale aberante, birocratice si eficiente doar pentru anumite interese corporatiste, nicidecum ale populatiei largi. Gardienii acestui lagar sunt politicienii nostri corupti si fricosi, care se bucura la sperturile ordinare care li se ofera si mentin acest status cu buna stiinta.

Nu exista viziune, nu exista oameni care sa acopere cu o oarecare cultura generala aspecte evidente ale politicii internationale, pe care le ignora in mod constant. Iar jurnalistii de la noi nu isi pot scoate nasurile din cloaca asta politica damboviteana decat atunci cand  primim niste suturi evidente dinafara, la care nu pot inchide nici ei ochii, oricat li s-ar da indicatii sa nu atace “valorile democratice occidentale”.

Radu Tudor imi raspundea mai demult pe facebook la un comentariu in aceasta nota , intrebandu-ma : „si cu cine sa ne dam? Cu rusii?”

Nu, domnule Radu Tudor! Sa nu ne dam nici cu unii, nici cu altii! Sa “ne dam” cu valorile autentice ale umanitatii si democratiei, cu adevarul si nu cu minciunile propovaduite de niste demagogi platiti cu bani grei din buzunarul contribuabililor.

Politicienii si jurnalistii nostri fie nu au habar, fie se fac ca nu stiu ca SUA a devenit un stat politienesc, in care populatia aduna frustrari uriase, ce vor exploda la un moment dat. Poate acesta este motivul pentru care Department of Homeland Security se pregateste temeinic,  achizitionand munitie si armament in valoare de 1,3 MILIARDE de dolari. Si ce atributii are DHS? Asigura securitatea interna. Hm… No comment…

Cum spuneam mai demult, din SUA vine raul, dar tot de acolo va veni si lumina, dupa ce poporul american si militiile constitutionale vor fi scos inafara legii Federal Reserve si vor pune capat tiraniei unui guvern federal umflat cu pompa, rupt de sensul realitatii, care si-a facut din ruinarea clasei medii americane si declansarea razboaielor pentru acapararea de resurse un modus vivendi, acoperit de umbrela falsa a luptei impotriva terorismului, cu largul concurs al unei medii obediente si manipulatoare.

Este rusinos. Romania a fost satelitul unei superputeri monstruoase. Acum are doar un alt stapan,  la fel de lipsit de scrupule, diferenta fiind aceea ca incalcarea depturilor fundamentale se face sub auspiciile “democratiei” si “luptei impotriva terorismului, crizei economice si incalzirii globale”. Numai de lupte avem parte in ultimul timp…

Stiti ce e amuzant? Ca ceea ce am scris aici poate fi caracterizat de FBI ca “activitate cu potential terrorist”.

Reclame

Un răspuns la „Romania ca un lagar experimental

  1. emilia 10 septembrie 2012 la 6:52 pm

    ai cam spus tot…, de-acord cu tine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: