Valentin Covalciuc

Idiocratia distruge Romania

Banca Centrala Europeana va avea sediu nou de 1,2 miliarde EURO

In timpuri tulburi, deosebit de dificile, cu o Europa in plin declin economic si financiar, cu un somaj record, Banca Centrala Europeana a decis ca are nevoie de un sediu nou si a demarat constructia unui zgarie nori in Frankfurt.

Costurile acestui nou Turn Babel, cum a fost descris de multi comentatori si analisti, se ridica undeva la 1,2 miliarde de Euro si va fi cea mai inalta cladire din Frankfurt. Directorul BCE va avea birourile la etajul 41, de unde isi va admira, maiestuos, supusii imperiului construit cu multa grija de finanta internationala.

Multe organizatii neguvernamentale din Germania considera ca aceasta cladire nu isi are rostul, avand in vedere costurile uriase, facute in timpul unei crize financiare fara precedent. Dar sunt si voci care afirma ca aceasta cladire simbolizeaza forta si seriozitatea Bancii Centrale Europene si ca un milion sau doua in plus sau in minus nu conteaza cand vrei sa inspiri populatiei incredere in aceasta institutie.

Incepem sa ne obisnuim cu tot felul de cladiri mamut care sa inspire incredere si mandrie cetatenilor din Noul Imperiu, nu-i asa? Ce conteaza niste milioane de someri si infometati sau „cativa” sinucigasi care si-au pierdut casele pentru ca nu au mai putut plati ipotecile? Ca bine le mai spunea Montagu Norman, Guvernator al Bancii Angliei (1920-1944), atunci cand se adresa Asociatiei Bancherilor din Statele Unite la New York, in 1924:

“Capitalul trebuie protejat prin orice mod, prin combinatie si legislatie. Debitele trebuie colectate, ipotecile declarate prescrise  cat mai repede posibil.

Cand, prin procesul legal, oamenii simpli isi pierd casele, acestia devin mai docili si mai usor de guvernat de catre bratul puternic al guvernului, aplicat de o putere centrala a bunastarii, condusa de finantisti.

Aceste adevaruri sunt bine cunoscute in randul oamenilor nostri de baza, care sunt implicati acum in crearea unui imperialism care sa guverneze lumea. Impartind electoratul intr-un sistem politic pluripartitist, il putem determina sa isi consume energiile in lupta pe subiecte fara importanta.

Astfel, prin actiune discreta, ne putem asigura ceea ce a fost atat de bine planuit si cu atat de mult succes infaptuit.”

 Cam atat despre seriozitatea bancherilor si increderea pe care trebuie sa o avem in ei…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: