Valentin Covalciuc

Idiocratia distruge Romania

Romania in care vreau sa traiesc

Vreau sa traiesc intr-o Romanie in care sa se spuna adevarul despre identitatea noastra istorica, despre cine suntem cu adevarat, despre continuitatea noastra dacica pe aceste meleaguri. Nu se poate continua cu minciuna potrivit careia am fost latinizati, cand de fapt Imperiul Roman a ocupat doar 14% din teritoriul in care traiau dacii, pentru o perioada scurta de timp.

Vreau ca ucigasii nevinovatilor din Decembrie `89 sa fie aruncati dupa gratii pe viata. Oameni care au ucis cu sange rece sau au trimis cu buna stiinta la moarte inocenti, pentru a justifica existenta teroristilor traiesc si azi, bine mersi, pe functii babane, fara nicio grija.

Vreau ca romanii sa realizeze ca sistemul politic de dupa 89` este falimentar si este necesar un nou sistem, care sa aduca oameni competenti in functii de conducere, pentru ca nu jocurile politice meschine vor aduce belsug, ci o buna administrare a resurselor de orice fel. Cred in monarhie si mai cred intr-o Romanie condusa de asociatii profesionale, in cadrul carora sa fie alesi democratic si desemnati in Parlament oameni cu buna reputatie morala si profesionala, de catre cei care le sunt colegi si ii cunosc. Fara cheltuieli uriase de la bugetul de stat, fara debandada adusa de campaniile electorale, care, alaturi de hotiile si afacerile de partid, seaca tara de resurse.

Vreau sa ii vad in puscarie si cu averile confiscate pe toti cei care au jefuit neamul asta obidit, care a indurat prea multe, dar justitia este prea politizata si prea corupta pentru asta…

Vreau sa vad niste lideri demni in fata presiunilor Vestului sau Estului prin care se incearca accesarea de resurse ieftine pentru marile corporatii. Chiar nu realizeaza nimeni ca tara asta are, inca, bogatii pe care putine altele le au si cei care ne conduc isi bat joc de ele si de noi, proprietarii lor de drept? Chiar nu suntem in stare sa le exploatam NOI, pentru NOI?

Imi doresc ca Romania sa redevina stapana pe propria moneda si sa dea un sut in fund viperelor care sug si nu se mai satura si care duc profiturile inafara, umilind pe romani cu contracte ce se modifica in functie de manevrele lor odioase, profitand de legislatia ingaduitoare si servila a BNR. Si ce-ar fi daca am avea o Romanie care sa implementeze un nou sistem monetar, care sa renunte la moneda de hartie si care sa aiba in spate valoarea creata prin munca?

Vreau o Romanie care sa fie in stare sa spuna raspicat ca aceasta criza financiara constituie o forta majora care trebuie sa conduca la modificarea tuturor redeventelor percepute din concesiuni, iar pe viitor sa nu se mai secretizeze niciun contract incheiat pe resursele noastre, ale tuturor.

Vreau o Romanie in care sa nu mai fim incalecati de anumite minoritati si sa avem curajul sa ii expulzam pe cei care ne saboteaza continuu.

Vreau aliante cu state care nu ocupa teritorii ce nu le apartin, invocand implementarea democratiei, dar avand ca scop real accesarea de resurse ieftine.

Vreau o Romanie independenta energetic, in care sa nu mai platim sume exorbitante pentru utilitati, pentru ca avem capacitatea umana si potentialul natural sa reusim acest lucru.

Vreau o Romanie cu flota comerciala, este rusinos ca Ungaria sa aiba asa ceva si noi nu.

Vreau o Romanie in care cercetarea sa fie asezata la loc de cinste, inventiile si inovatiile sa fie aplicate in domenii strategice.

Vreau educatie gratuita pentru toti, pentru a putea fi accesata si de copiii din familiile cele mai sarace, din cele mai indepartate catune.

Imi doresc o tara cu o agricultura facuta de NOI, pentru NOI.

Vreau sa traiesc intr-o Romanie Mare, unificata, in care toti sa constientizam ca impreuna suntem puternici; sa nu facem greseala sa ne refugiem in confortul personal, lasandu-i pe altii sa lupte pentru drepturile noastre.

Neamul nostru a rezistat de milenii pe aceste meleaguri si nu numai ca va rezista in continuare in fata pradatorilor din institutiile si corporatiile globalizatoare, dar am intima convingere ca va avea un cuvant greu de spus in istoria universala. Nu degeaba Papa Ioan Paul al II-lea a spus despre Romania ca este “Gradina Maicii Domnului”.

Trebuie doar sa ne trezim. Si e timpul!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: