Valentin Covalciuc

Idiocratia distruge Romania

Departamentul Securitatii Patriei al SUA a achizionat in 9 luni cantitati uriase de munitie

Din aprilie 2012 pana in prezent, Departamentul Securitatii Patriei ( Department of Homeland Security – serviciul de securitate interna al SUA) a achizitionat peste 1,6 miliarde runde de munitie de tip Hollow point, de diferite calibre.
La 3 ianuarie a.c. aceeasi agentie a mai comandat 200.000 de runde din aceeasi munitie. Autoritatile guvernamentale sustin ca munitia va fi folosita la antrenamente, dar specialistii afirma ca pentru tragerea la tinta nu se foloseste acest tip de munitie. Munitia de tip Hollow point este interzisa de Conventiile de la Geneva si de Conventia de la Haga in timp de razboi, fiind insa munitia standard folosita de toate fortele de securitate interna ale SUA si nu numai, avand in vedere ca, desi la impactul cu tinta glontul se fragmenteaza (si produce leziuni mai mari), se evita ricoseul sau o penetrare prea puternica, necontrolata, ce ar putea conduce la ranirea altor persoane din apropierea tintei.
O parte din presa americana este ingrijorata de aceasta cantitate uriasa de munitie achizitionata de DSP, avand in vedere ca, potrivit unor surse militare, in timpul razboiului din Irak armata SUA a folosit numai 70 de milioane de runde de munitie pe an.
Astfel au inceput sa apara speculatii. Urmeaza SUA sa fie invadata de o forta militara externa? Se asteapta autoritatile de securitate interna la evenimente majore de rebeliune din partea populatiei? Ingrijorarile cresc in randul populatiei americane, care a cheltuit, la randul ei, sume record pe achizionarea de armament si munitie dupa ce administratia Obama a inceput sa faca demersuri pentru interzicerea armelor de asalt, in special dupa tragicul eveniment de la scoala Sandy Hook din Newtown.
Din ce in ce mai multe voci solicita demararea unei anchete speciale a Congresului pentru a se da raspunsuri intrebarilor pe care le ridica depozitarea in toata tara a acestei cantitati uriase de munitie (oportunitatea cheltuielilor, scopurile, care sunt planurile administratiei americane, cine va folosi munitia).

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: