Valentin Covalciuc

Idiocratia distruge Romania

Facebook, absorbantul perfect

România este victima unor alogeni care nu au nimic de a face cu interesul național. S-au scris mii de pagini despre nemernicii care ne conduc și despre nemernicii din spatele celor care ne conduc. Facebook-ul a devenit absorbantul perfect pentru fundurile nesimțiților și nesimțitelor care sunt cocoțați pe funcții și poziții de forță – mai mare sau mai mică – în stat. Toate nemuțumirile, criticile, înjurăturile adresate lor sunt centralizate pe această platformă socială care absoarbe toate energiile, anihilându-le undeva în eter, creînd o prăpastie uriașă între voință și acțiunea efectivă de protest.
FB a instaurat o suficiență a acțiunii. Se protestează pe FB și gata, s-a terminat. Oamenii consideră că și-au făcut datoria postând o știre interesantă, un articol sau comentariu, continuându-și apoi rutina zilnică. Și-au făcut datoria, cum s-ar spune.
Desigur, răspândirea informației este pozitivă, avem nevoie de ea ca de aer, dar nu este suficientă. Cum să verificăm tot ce se postează? Cum să decantăm informația? Cum putem ști că ce ni se prezintă este real, când există atât de multe dovezi că știrile sunt fabricate în scopuri propagandistice? Simplu. Citind. Căutând. Scormonind. În istorie, în cărți, la surse pe care establishmentul a încercat din răsputeri să le țină departe de populație. Există oameni care și-au dedicat viața aducerii la lumină a documentelor secretizate. După zeci de ani de la desfășurarea unor evenimente care au zguduit lumea, au început să apară acte din care rezultă fără putință de tăgadă implicarea unor guvernanți în acțiuni ilegitime, ilegale, într-o totală contradicție cu valorile democrației autentice.
Mai țineți minte Watergate? De la o spargere de birou care nu părea să aibă ceva ieșit din comun, s-a ajuns la un scandal uriaș, care a culminat cu demisia unui președinte. Grație muncii a doi jurnaliști de excepție, care au urmărit parcursul unor bani. „Follow the money”! La asta s-a rezumat totul. Traseul banilor și o persistență remarcabilă a celor doi, care nu s-au lăsat intimidați de amenințări, dând dovadă de curaj, simț civic și jurnalism autentic.
Există și azi jurnaliști de mare valoare peste Ocean, care luptă din răsputeri împotriva unor coloși care au fost prinși în flagrant cum fabricau știri.
Cu siguranță, există și la noi, dar nu în MSM.
Trăim vremuri cumplite, în care negrul a devenit alb, democrația a devenit tiranie, drepturile omului sunt doar niște rânduri în niște cărți ținute pe rafturi prăfuite, familia reprezintă un pericol pentru dictatura multiculturalismului, votul nu mai contează. Democrația este “propășită” de niște funcționărași spilcuiți, care plimbă în gentuțele lor elegante tratate negociate în secret. Se muncește pe brânci la negocieri cu ușile închise, la care pleava nu poate avea acces, pentru că acei domni și acele doamne cu aspect corporatist știu mai bine decât noi ce avem nevoie.
E plină România de acest gen de funcționărași spilcuiți, tineri consilieri la patru ace/pantofi cu toc cui, care execută cu elan muncitoresc ordine. Așa cum execută și șefii lor. Pentru că despre asta e vorba. În România, de 25 de ani, se execută ordine. Înainte de `89 se executau ordine de la București. După `89 se execută ordine dinafară. Pentru că, nu-i așa, flacăra democrației s-ar stinge fără ele.
Revenind la Facebook, consider că ne poate ajuta, dar numai până la un punct. Hopul peste care trebuie sărit este al naibii de real și înfricoșător. Poate însemna concediere, privare de libertate, vătămare corporală și de ce nu, chiar moartea. Pentru că ordinele se execută, nu-i așa? Iar rezultatele experimentelor psihologice făcute de Stanley Milgram cu privire la obediența în fața autorității sunt descurajante.
Cineva îmi spunea acum câteva luni, în Geneva, că românii se vor răzvrăti atunci când nu vor mai avea nimic de pierdut. Numai că establishmentul veghează și știe cum să facă în așa fel încât să îți lase ceva, sau măcar impresia că ai mai avea ceva, astfel încât rebeliunea ta să aibă loc numai pe Facebook, Twitter etc.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: