Valentin Covalciuc

Idiocratia distruge Romania

Cum ar fi dacă…

V-ați întrebat vreodată cum ar fi dacă românii s-ar răzvrăti într-o zi? Ce schimbări s-ar face? Cine va înlocui actuala clasă politică? Ce program de guvernare ar fi conceput și aplicat?

Cu siguranță, mulți șmecheri din partidele actuale și-ar face partide noi, “virgine”, neprihănite, cu denumiri care să insufle patriotism, democrație, lege și ordine etc. Cei care vor crea partide noi și care vor fi insuflețiți cu adevărat de ideile reformatoare vor fi înghițiți sau marginalizați, încet dar sigur, de cei care au experiență în “munca de partid.”  Pentru că ce înseamnă să ai experiență în partid? Înseamnă să știi cu cine să te aliezi, pe cine să pupi în fund, pe cine să denigrezi, pe cine să sapi pe la spate pentru a-i lua locul, cum să manipulezi masa amorfă de votanți, cum să te folosești de interlopi ca să scoți oameni în stradă, cum să fii prieten cu anumiți jurnaliști cărora să le mai arunci un sandwich, în silă, pentru vreun articolaș în care să dai bine. Cum să mai afli și să exploatezi o informație aflată de la vreun tovarăș din copilărie care lucrează la SRI, SIE, DNA etc.

Este foarte greu ca un om integru să facă față unui asemenea personaj versatil, veros, fără scrupule, cel puțin inițiat, dacă nu expert în arta șantajului și a escrocării.

Cum să facă față un om integru unui personaj care a rulat milioane de Euro luați de la stat și dați afiliaților, în interes de partid?

Discuțiile aprinse din cadrul partidelor aflate la guvernare nu se referă la strategii de politică internă sau externă, ci la cum să se pună mâna pe funcții care să aducă bani membrilor de partid, care să-i mulțumească pe toți, de sus până jos. Și e al naibii de greu să-i mulțumești pe toți, dar asta se încearcă în fiecare partid.

Strategiile naționale sunt pe planul doi. Apar discuții aprinse pe această temă doar cu puțin timp înainte de alegeri, pentru că trebuie să dai speranțe mulțimii, ca să te voteze.

Partidele politice au devenit niște structuri organizate pe principii corporatiste, axate pe profit. Degeaba sunt finanțate de la bugetul de stat, foamea de bani e prea mare pentru gurile multe și largi ale membrilor. Compromisurile care se fac pentru astuparea atâtor guri sunt uriașe și vizează cedări de suveranitate, de resurse, de interes național. Nu există oameni cu viziune, care să conceapă planuri de dezvoltare, nimeni nu mai știe să gândească singur, totul vine de-a gata de la Bruxelles și Washington. De acolo vine lumina, de acolo se ia povara guvernării de pe umerii politicienilor dâmbovițeni, ei rămânând cu activități “extracurriculare”, ca să le spun așa, de tip hai să mai cumpărăm o diplomă, un doctorat, hai să mai vindem o diplomă, un doctorat, hai să mai ungem la deconcentrate pe cine trebuie, să ne dea și nouă ceva, pentru noi și pentru ai noștri. Hai să mai numim pe cutărescu în CSM, să ne avem bine cu justiția. Hai să îl mai abordăm pe X la Monaco, că dacă îi promitem ceva ne dă niște bani de campanie și de buzunar… Și tot așa. Pentru că li se permite de către păpușari. Trebuie să dea și ei ceva la schimb, nu-i așa? Indulgențe personalizate pe ordinele de zi către DNA și alte instituții care revarsă jerbe de jeturi de democrație peste mieii carpato-danubiano-pontici.

Și vă întreb din nou: cum să facă față niște oameni de bună credință și chiar dornici de schimbare,  unor haite de prădători?

Cum să scoți puroiul din toate instituțiile statului, în care politicieni, interlopi, moguli, polițiști, procurori și judecători coabitează într-o încrengătură pestilențială și toxică pentru oamenii corecți? Individual, nu există posibilitate de supraviețuire. Dar nici organizarea într-o formă sau alta a oamenilor de calitate nu mi se pare un proiect viabil. Sunt prea multe păreri diferite în rândurile patrioților. Unii vor monarhie, unii PSD, altii PMP sau PNL. Unii sunt cu DNA-ul, alții vor desființarea sa. Este greu să creezi coeziune într-un grup atât de divizat, chiar dacă fiecare individ are intenții bune. Există o acută lipsă de încredere în ceilalți, justificată, dealtfel, ca urmare a numeroșilor acoperiți care acționează în public și privat. Pe cealaltă baricadă, însă, corupția uniformizează, se crează o unitate bazată pe interes material, o conspirație a tăcerii bazată pe șantaj și cuvinte adresate în șoaptă, la ore mici, prin locante luxoase, ascunse de privirile muritorilor de rând.

Partidele politice au făcut dovada impotenței lor în urmarea interesului național, cu vârf și îndesat. Dar continuăm coabitarea cu ele. Pentru că nu suntem în stare să ne organizăm.

Aștept un miliardar român care să pună bazele unei organizații elitiste, cu membri educați, citiți, la curent cu politica, economia, cercetarea… Aștept un miliardar care să-i corupă cu bani pe cei care ar fi în stare să elaboreze proiecte de dezvoltare a României, să-i pună la muncă pentru binele general, astfel încât fiecare român să fie recunoscător lui Dumnezeu că s-a născut într-o țară atât de frumoasă și bogată și că din frumusețea și bogăția ei are și el o părticică, în calitatea sa de coproprietar asupra resurselor ei naturale.

Dacă răul poate fi făcut atât de ușor cu bani, de ce să nu faci și bine cu banii? Că doar nu îî iei cu tine în mormânt. Nu-i așa, măi miliardarule?

Am pretenții mari, nu-i așa? Miliardarii români instigă la chete de 50 de euro per capita pentru refugiați. N-au ei nicio treabă…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: