Valentin Covalciuc

Idiocratia distruge Romania

La mulți ani!

Să intrăm in jocul Antenei 3, care cere mesaje video de la români pentru ziua de 1 Decembrie. Am trimis și eu unul, ca să mă aflu în treabă. N-o să-l vadă nici naiba, stau liniștit din punctul ăsta de vedere. Tot se țipă după soluții pentru România, însă este foarte interesant cum nu se vine decât cu mesaje „vrem  o țară ca afară“, “să facă politicienii ceva să nu ne mai plece tineretul” ș.a.m.d. Sunt convins că sunt și oameni care spun ce trebuie, dar există vajnici “apărători” ai democrației care nu permit niciun risc de destabilizare și țin mesajele ascunse. Să nu-i supărăm pe partenerii noștri euro-atlantici, care ne vor binele și ne învață să ne sacrificăm pentru binele corporațiilor lor.

Soluții pentru România? Există! Dar nu există lideri capabili, cu viziune, curajosi, care să aibă o imagine de ansamblu asupra evenimentelor ce se succed la nivel intern și internațional.

Nu avem nevoie de politicieni, avem nevoie de administratori de resurse, pe plan național. Avem nevoie de politicieni pe plan extern. Smechereala pe care o vedem in politica internă aș vrea să o văd aplicată în politica internațională. Din păcate, politicienii noștri îi umilesc pe români în timp ce sărută pulpana emisarilor occidentali.

Ce ar fi de facut?

Pe plan intern:

 • Analizarea contractelor de privatizare si anularea celor in care nu au fost respectate clauzele;
 • Investitii in exploatarea și prelucrarea resurselor naționale de către statul român;
 • Majorarea redevențelor;
 • Crearea unui fond de investiții național, pe model norvegian, care va plăti dividende tuturor cetățenilor români care trăiesc în România;
 • O nouă revoluție industrială, prin exploatarea surselor neconvenționale de energie, a resurselor regenerabile și a invențiilor, care să asigure confortul populației la prețuri extrem de reduse;
 • Auditarea Știe cineva care sunt acționarii BNR? Toată lumea știe că BNR este o instituție INDEPENDENTĂ. Chiar dau tuturor o temă de gândire. Cine sunt acționarii BNR? Nu v-ați săturat să se tot prezinte un raport anual către Parlament, din care puțini înțeleg ceva? Încă o dată! Auditarea BNR!
 • Sistarea subsidiilor de stat către partide și asociații. Am o întrebare, o aroganță, mai bine zis. Când s-au tăiat salariile și pensiile în România, s-au tăiat și subsidiile către partide și asociații și fundații cu 25%???
 • Emiterea de monedă fără dobândă;
 • Legislație nepărtinitoare în reglementarea activităților bancare;
 • Introducerea de condiții restrictive pentru întrăinarea terenurilor către străini, cel puțin pe modelul reciprocității în relația cu alte state europene;
 • Ruperea politicului de jusiție. Desemnarea șefilor instituțiilor să fie făcută prin votul intern al asociațiilor profesionale din care fac parte;
 • Introducerea răspunderii patrimoniale a magistratului pentru erorile judiciare;
 • Instituirea unui mecanism eficient de control al justiției de către populație și nu de către politic; Aceasta e cea mai dificilă misiune;
 • Instituirea referendumului pentru orice probleme importante de interes local, regional sau național, de la adoptarea legislației până la proiecte de infratrsuctură, pe model elvețian. Președintele României ar trebui să fie ales un singur an, prin rotație, dintre membrii guvernului, tot pe model elvețian.
 • Crearea unei armate puternice și a unei industrii militare pe măsură;
 • Modificarea Constituției în sensul celor arătate mai sus.

Pe plan extern:

 • O apropiere politică față de Grupul de la Visegrad;
 • Atitudine demnă în fața Uniunii Europene, a statelor membre NATO și în fața ONU;
 • Atitudine demnă și nu belicoasă și jignitoare față de statele uniunii eurasiatice;
 • Adoptarea unei politici de neutralitate;
 • Ieșirea din NATO;
 • Reluarea relațiilor diplomatice normale cu Rusia și fostele state CSI;
 • Aderarea la Banca Asiatică pentru Investiții în Infrastructură (în care sunt membri fondatori 4 din cele 5 state membre ale Consiliului de Securitate al ONU – ghici ghicitoare, cine???)
 • Abordarea corectă și criticarea politicii de apartheid a Israelului față de populația palestiniană, abordarea corectă a conflictului cu ISIS și a celui din Ucraina;

Și aș mai vrea să văd o clasă jurnalistică primenită, care să isi arunce privirile dincolo de știrile din MSM și care să facă jurnalism adevărat, nu ciuntit, pe bucăți. Degeaba v-ați luptat cu băsismul dacă nu v-ați luptat cu forțele externe care l-au susținut. Ați spus cîte ceva de Gitenstein, dar refuzați cu încăpățânare să acceptați că ceea ce a făcut și face reprezintă politica de stat a SUA. Și că democrația propovăduită de trompetele lor și ale reprezentanților din România este demult călcată în picioare. Tocmai de către cei care o trâmbițează.

Și știți ce este dureros, domnilor? Că atunci când oameni ca Ilie Șerbănescu iau cuvântul și spun adevăruri dureroase, domni precum Radu Tudor și alții ca el zâmbesc ironic. Cam atât despre jurnalismul dâmbovițean… Un jurnalism dominat de frica „minerilor invizibili”, cum bine spunea cineva. Cineva care și el se teme să ducă frazele până la capăt și să arate adevărul gol goluț, până la capăt.

Iar popularilor europeni, neoliberalilor și majorității forțelor politice de dreapta care o tot dau in stânga și dreapta cu asistații sociali, atât le spun: fiecare cetățean al unui stat are dreptul, prin naștere, la o fracțiune din produsul intern brut, pentru că cei care conduc statul au obligația să administreze resursele în mod judicios, astfel încât fiecare coproprietar să își primească dividendele cuvenite. Vreți, nu vreți, există un drept de coproprietate forțată, ca să îi spun așa, asupra resurselor acestei țări extraordinar de bogată. Și celor care își umflă gușile cu bani din contracte cu statul și care țipă sus și tare împotriva așa numiților „asistați social” le răspund: dar voi ce sunteți, mă, ignoranților? Voi sunteți cei mai periculoși și mai meschini asistați social!

Români, nu vă mai certați din cauza vederilor politice diferite! Uitați de ele! Fiți uniți! În fiecare instituție sau entitate în care munciți! Regăsiți-vă! Voi, oamenii de calitate, fiți împreună, identificați-vă unii pe alții și colaborați în tăcere împotriva răului! Pentru că agresiunea împotriva noastră este una tăcută, mascată de trâmbițele democrației, corectitudinii politice și multiculturalismului. Haideți să creăm o adevărată rezistență! Demascați răul din jurul vostru! Fiți curajoși! Faceți public, chiar și sub anonimat, toate nedreptățile care au loc în jurul vostru! Ajutați-vă reciproc și gândiți-vă că răul cauzat unei persoane pe care o cunoașteți ar fi putut fi oricând îndreptat împotriva voastră! Luați atitudine! Unde-s mulți, puterea crește! Dar nu fiți muți! Pentru că unde-s MUȚI, puterea răului crește!

La mulți ani, Dacie milenară!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: